House, increasing in size

• Home, increasing in size to

House, increasing in size

The three-storied residence White White House designed RIGI Design in the old alley in Shanghai, China.

The city has many similar buildings, they are not new, and is located in a previously built up blocks that keep the memory of this place.

The original building was completed in 1947, it had a population of 5, 5 meters wide and about 15 meters deep. The structure faces south and has entrances on both sides. Due to the complex layout and a large depth of general interior lighting was poor, as a result of needed repairs and an optimal architectural solution. Skylight and stairs became the center of the residence, reformatting the entire spatial logic of this building. Perforated steel stair transmit light, staircase directed upwardly around patios illuminated on the first floor, a vertically arranging all the housing around the light source.

After the reconstruction of the original courtyard isolated a new agreement with the three-story volume. On the territory of the court left a hole to plant a tree in the spring that will grow along with the children who live here. the movement of time becomes an essential part of the design.

The lower level living room, dining room and kitchen made a common space where the family spends most of their time together. Wall unit, called the "board life" can be decorated with a variety of accessories, depending on the necessities of life. So life itself becomes the creator of the style. On the second floor and the vault door hidden behind the wall, providing a cozy family nest.

Residence is very attractive for children, which is also a creative purpose of the architects: to give the child space, allows you to learn more about our changing world.

Going up the steel stairs, you can see the modified skylights, vertical windows and lights clear open area. This area has undergone the most changes. The master bedroom is left of the original structure of the building, dressing room and toilet are combined into a single unit, establishing new links in the original space.

The house - a special container for the family, where carefully direct the development, store experience and cherished hopes of its inhabitants.

House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size House, increasing in size